Hvor finder man rav?

I min optik er det ikke kun skønhedsklinikker, som forskønner dig og din krop, og gør den smukkere – det gør smykker også. Se, det ved min mand heldigvis godt, så derfor havde han taget en fantastisk gør-det-selv-gave med hjem fra det jyske til mig forleden. Men med den gave fulgte der en lille tricky udfordring: ”Hvor finder man rav i Danmark?”. Det var den gåde, jeg skulle løse, før gør-det-selv-gaven – en specialdesignet ravring – ville blive en realitet.

Jeg gik derfor straks i gang med en lille research, for hvor finder man rav i Danmark? Jeg fandt ud af, at Danmarks nordligste punkt – Grenen – var et godt bud, for lige præcis det sted, hvor Skagerrak og Kattegat mødes, er der mange gode muligheder for at finde rav. Så vi bookede straks en togbillet til Skagen for at gå på ravjagt.

Find dit eget rav med ravlygter fra ravfund.dk

Skagen er et godt sted at starte, hvis man skal løse ”hvor finder man rav?”-gåden. Vi havde allieret os med ravfund.dk, for de ved om nogen, hvor man finder rav i Jylland. På deres hjemmeside kan man også købe ravlygter, som gør det meget nemmere at søge efter rav på stranden, selv om man står og roder i tangdynger til knæene. De havde også et godt fif omkring mågers adfærd, for de kan være et godt pejlemærke i forhold til, hvor man finder rav i Jylland.

Hvis man ser måger kredse rundt og pludselig dykke nedad, så er der store chancer for, at man kan finde rav inden for nogle få kvadratmeter. Årsagen er den, at ravklumper og mågeføde ligger og skvulper rundt mellem hinanden i vandet, og da de to ting har nogenlunde samme vægt, kan man være lige så heldig som mågerne, og få sækken fuld.

Ravfund.dk er svaret på din ravjagt

Spørger man ravfund.dk ”hvor finder man rav?”, så kan man være stensikker på at få et svar med gevinst. Hver gang vi fulgte ravfund.dks anvisninger, så var der ravgevinst. Og jeg fandt tilmed den flotteste lille ravklump med en klokkeblomst i med min ravlygte. Den ligger nu hos vores foretrukne guldsmed, som er i gang med at færdigdesigne min gør-det-selv-ring. Min mand har mange sjove ideer og indfald – det er noget af det, som gør hverdagen hos os så meget sjovere og farvelig. Og med hans små påhit og gåder, som f.eks. ”hvor finder man rav i Jylland?”, er han altid med til at holde mig på stikkerne og intellektuel skarp. Det bliver man kun smukkere af – indvendig såvel som udvendig. Kan man som kvinde ønske sig meget mere.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *