Hvad er hypnose?

Ofte fornemmer jeg, at vi går lidt rundt om den varme grød, når vi aldrig helt ved, hvordan vi skal håndtere svære spørgsmål. Men i dag lægger jeg altså svesken på disken og spørger ligeud: Hvad er hypnose?

Jeg har tit og ofte funderet over, om det måske var noget, jeg selv skulle prøve, bare for oplevelsens skyld, men måske også for at finde ud af, om jeg kunne drage god nytte af teknikken på andre måder i mit liv. Derfor valgte jeg forleden at sætte Tina Kristensen fra Shin Hypnose i Rødovre i stævne for at få en snak om, hvad er hypnose, og om hvordan hun selv bruger det i sit arbejde og rent personligt.

Hypnose er en indgang til et mere indsigtsfuldt jeg

Det var en spændende samtale, som jeg havde med Tina Kristensen, og fordi jeg var åben omkring spørgsmålet, tror jeg, at jeg havde lettere ved at forstå, hvad er hypnose. Men det handler også om at være åben – eller om at have et åbent sind – når man kaster sig ud i en hypnose. Du skal nemlig være sig bevidst om, at en effektfuld hypnose hensætter dig i en tilstand, som gør dig i stand til at få kontakt med din underbevidsthed og de underliggende psykologiske lag, som du sjældent støder på i din vågne dagligdag.

Mange tænker nok, at manipulation er en del af spillet i forhold til, hvad er hypnose, men det er ikke korrekt. I hvert fald ikke, hvis man skal tro Tina Kristensen, og det er jeg tilbøjelig til at gøre. Pointen med en hypnose er ikke manipulation, men snarere en metode til at åbne op for de sider af dig selv, som du sjældent stiller spørgsmålstegn ved. Og det er her, at en hypnotisør kan hjælpe – ikke ved at manipulere eller kontrollere, men ved at give dig anvisninger, som du så selv er lydhør overfor. Det handler om at anvende teknikker, som skærper din underbevidsthed. På den måde er du hele tiden med hele vejen, og du er altid selv herre over, hvad der sker.  

Hvad er hypnose – Shin Hypnose giver dig svaret

Efter vores samtale indvilligede jeg i at afprøve teknikken sammen med Tina Kristensen, og jeg må bare sige, at jeg er vældig positiv over dens indvirkning. Nu synes jeg ikke selv, at jeg har de allerstørste udfordringer eller dårlige vaner, men jeg fik da øjnene op for, hvad hypnose kan forandre. Det handler blot om at give sig hen, og lade ens underbevidsthed åbne op og bearbejde forskellige temaer, som man ofte negligerer eller nedtoner.

Så jeg er helt bestemt glad for, at jeg gav mig selv en udfordring blot ved at spørge: Hvad er hypnose. Måske skulle du kaste dig ud i det samme, og prøve, hvad hypnose kan gøre for dig. Jeg vil klart anbefale dig at prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *