Michelangelo malede kapeller med lapis lazuli

Jeg er sprunget ud som dedikeret kunstinteresseret! Jo, det er sandt. Slet og ret. Der skete det, at min fantastiske mand var i det romantiske hjørne og inviterede mig på en weekendtur til Rom – det siger man jo ikke nej til, vel? Og dér – lige midt i det Sixtinske kapel – fattede jeg interesse for vidunderskønne lapis lazuli.

Ja, det er jo den latinske betegnelse, jeg benytter ovenfor, for lapis lazuli betyder faktisk ”sten himmelblå” eller for nu at bruge et mere mundret dansk, himmelblå eller azurblå sten. Dette fantastiske materiale blev på linje med mange andre materialer for mange år siden brugt til farvepigment, så det blev muligt at give malerier alle mulige farvenuancer. Alt det kan du læse mere om på noellcrystals.com.

Lapis lazuli var med til at sætte kulør på verden

På linje med mange andre naturlige mineraler blev lapis lazuli udvundet og pulveriseret, så man kunne bruge pulveret til at farvegive den form for maling, som man brugte tilbage i tiden. Den metode går mange hundrede år tilbage, men beviserne på disse mesterlige malerier og skulpturer findes stadig overalt på vores klode. Vi finder dem blandt andet i ældgamle kalkmalerier, men som nævnt også i nyere tids bygningsværker, så som det Sixtinske kapel i Rom.

Men lapis lazuli blev så langt fra kun brugt i pulverform. Rundt omkring i verden er lapis lazuli blevet brugt til at udsmykke genstande, mennesker eller bygninger. Selv i Isak-katedralen i Sankt Petersborg er det bekostelige materiale blevet benyttet til at dekorere to fem-meter høje søjler ved døbefonden. På denne måde har naturmaterialer været med til at forskønne vores verden – både i rå form og gennem bearbejdning siden tidernes morgen.

Menneskelige relationer forstærkes også ved lapis lazuli

Man skal heller ikke glemme den symbolik, som mennesker til alle tider har tillagt lapis lazuli. Her er det især mellemmenneskelige relationer, som kan vinde fordele ved at bruge lapis lazuli. Det har vi også selv mærket på vores eget ægteskab. Lapis lazuli har i den grad gjort underværker på vores relation mellem hinanden og frembragt mere kreativitet og harmoni mellem min mand og jeg.

Vores kommunikation som ægtefolk imellem er klart forbedret, selv om vi nu ikke følte, at vi havde problemer på den front, men vi er blevet klogere. Lapis lazuli forstærker bånd mellem mennesker, og det synes min mand og jeg, at vi gerne ville honorere. Derfor har vi besluttet at tage til Sankt Petersborg til sommer og få genbekræftet vores kærlighedsbånd i Isak-katedralen. På den måde får vi også skabt en relation til dette smukke sted, som rummer søljer af lapis lazuli. Det er da stor kærlighed, ikke?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *