Meditationsholdet til julefrokost i stemningsfulde selskabslokaler på Vesterbro

Jeg har nu praktiseret transcendental meditation i en årrække. Jeg har fundet et hyggeligt yogastudie på Vesterbro i København. Det er super fedt at være en del af et fællesskab af ligesindede mennesker, for hvem meditation og yoga er en del af hverdagen. Vi er igennem årende blevet en sammentømret gruppe af skæve individer. Hvert år i december mødes vi og spiser julefrokost sammen. Vi betegner os selv som kulinariske opdagelsesrejsende, og I år var ingen undtagelse da det tyrkiske køkken på Restaurant Ankara i hyggelige selskabslokaler på Vesterbro skulle afprøves.

Da jeg var yngre var jeg en selvudnævnt globetrotter, og rejste verden rundt i min søgen på nye oplevelser og fremmede kulturer. Jeg tabte undervejs mit hjerte i Asien.

Tyrkiet er et af de lande der endte med at gøre et varigt indtryk på mig. Jeg husker tydeligt hvordan jeg første gang oplevede den pulserende storby Istanbul, og mærkede hvorledes lyset, livet og lydene satte permanente spor i mit sind. Jeg var derfor meget begejstret da det blev vedtaget, at vi i år skulle spise på Restaurant Ankara.

Denne gang var det Kim der havde fået til opgave at finde selskabslokaler på Vesterbro til julefrokosten, og vi blev bestemt ikke skuffede. Stemningen på Ankara var fænomenal. De tyrkiske lamper i alle regnbuens farver bragte mig straks tilbage til bazaren i Konya, og duften der bredte sig fra de mange lækre mezes og grillretter, gjorde mig helt varm inden i.

Aftenen gik med raki i en lind strøm, og det musikalske indslag blev leveret af min personlige favorit inden for tyrkiske pop: solisten Sezen Aksu. ELSKER HENDE!

Beviset er klar. Man behøver ikke rejse mange tusind kilometer for at opleve den tyrkiske stemning og kultur. Ankara er helt klart et besøg værd, og det er ikke sidste gang jeg lægger min vej forbi.

Jeg ringer til Kim og spørger om han vil med igen efter torsdagens yogatime:-) Bedste aften jeg længe har haft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *