Overvejer du at flytte til Sverige?

Mange danskere overvejer at flytte til Sverige. I den svenske by Malmø findes der tusindvis af danskere, da det kan siges, indenfor nordiske termer, at være en storby. Denne ligger blot en halv times i kørsel fra København. Dermed benytter mange byen som alternativt bosted, hvis man ikke kan finde bolig i København. Man tænker også på at flytte til Sverige, på grund af landets storslåede natur. I det sydlige Sverige kan klimaet siges at være noget nær det samme som i Danmark, da de ligger på samme breddegrader. Man Sverige er et utroligt lang land, og derfor kan klima og vegetation ændre sig meget med længderetningen.

De skandinaviske lande ligner i høj grad hinanden på en række væsentlige punkter, og nogle udlændinge har nok svært ved at skelne mellem dem. Landene Norge, Sverige og Danmark har en lang fælles historie, der byder på både samarbejde og krig. Nu til dags er der blot smådrillerier landene imellem.

Hvorfor netop flytte til Sverige?

Nogle af de forskelle man kan udtrække ved Sverige fremfor Danmark og Norge, kan være grunden til at man netop vil flytte til Sverige. For eksempel har Sverige en mindre stram udlændingepolitik. Derfor vælger nogle danskere at bosætte sig i Sverige, hvis man gerne vil giftes med en partner fra et ikke-europæisk. Her er lovgivningen lidt løsere end i Danmark.

Udover landets smukke natur, er der en række sociale forhold der gør, at Sverige er et attraktivt land. De ligger altid højt i de målinger der gælder levestandard, velfærd, lighed i indkomst og lav korruption.

Andre fordele ved Sverige er de billige biler, store slikbutikker og rige dyreliv. Tilmed er der allemandsret i de svenske skove, hvilket betyder at du til enhver tid ethvert sted kan slå dit telt op, og overnatte i skoven. Her kan du støde på elge, og bjørne hvis du er rigtig uheldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *