Solceller ødelægger ikke dit hus arkitektur

Der er ingen grund til at frygte for din boligs udseende, hvis du overvejer at erhverve et solcelleanlæg til dit hjem. Der er nemlig mange gode mulighed, når det kommer til at integrere den miljørigtige teknologi på en diskret og naturlig måde i dit hjem. Specielt i løbet af de sidste par år er det blevet endnu nemmere at få solcellerne til at blende i et med den arkitektoniske linje, man ønsker i hjemmet.

Solceller kan sidde mange steder

Først og fremmest er det vigtigt at fremhæve, at det ikke er husets areal, der skal afgøre, om solcelleanlæg er den rigtige måde at få el til huset på. Har man ikke meget plads at gøre med, kan man sagtens bygge panelerne ovenpå hustaget eller garagetaget, ligesom det også sagtens kan lade sig gøre at sætte anlæggene i haven, hvis man har meget plads at gøre med.

Vil man gå endnu mere op i detaljen, er det heller intet problem. Flere i solcellebranchen tilbyder idag integrerede solceller i taget, så de næsten er umulige at se, og samtidig følger tagets naturlige linjer og type. Denne solcelle type er oftest en tand dyrere end traditionelle anlæg men giver os et flot resultat, der er det primære formål for mange.

En anden måde man kan fremhæve en boligs struktur og linjer på er, ved at anskaffe sig solcelleanlæg med afrundede hjørner fra monokrystallinske solceller. Disse er skåret fra en rund siliciumblok, hvilket giver de runde hjørner. En lille finesse der giver plads til de små detaljer og evt. vil passe bedre til huse med et mere atypisk tag.

Brug solceller til din fordel

Skal man til at bygge hus, kan man med fordel benytte det sorte og smagfulde design, som man kan få, hvis man finder de rigtige producenter. Her vil de enkelte paneler ofte kunne passe ind mange steder og give et ekstra stilfuldt indtryk af huset, mens det samtidig vil efterlade et grønt energispor, der gør, at I kan bruge elektricitet uden at have dårlig samvittighed eller økonomi. Det handler altså blot om at benytte teknologien og designet til ens egen fordel.

Categories: Arkitektur, Energi