Solceller kan placeres mange steder

Forestil dig en autocamper, der, når den er foldet ind, ikke ligner andet end en helt normal campingvogn, der kan køre på vejen og er så stor som den er. Ryst nu helt det billede ud af hovedet, og så vil du opleve den verden, et par fra New Zealand har skabt. Her har de nemlig lavet et udfoldeligt hjem af deres autocamper, hvor alt energi kommer fra en række solcelleanlæg på de forskellige tag af bilen.

Solceller giver energi til hele hjemmet

Der er rigtig meget i hjemmet, der bliver forsynet med energi fra de solcelleanlæg, der er rundt omkring på bilen. Indenfor i autocamperen, er der for eksempel en hel normal ovn, et køleskab og tilmed en vaskemaskine, der alt sammen får solcelleenergi.

Der er meget, der skal have energi, i den store udfoldelige bil. For selvom det kan virke umuligt oppe i hovedet, er der hele tre etager i den store autocamper, hvor tredje etage først kommer til udtryk, når man så og sagt ”folder bilen ud”.

Her kommer en stor tagterrasse til syne på toppen af bilen, hvor der er anlagt et stort solcelleanlæg på taget. Men man har ikke stoppet med at udnytte solcellernes funktioner her. Solcellepanelerne er nemlig så gode til at hive varme ned, at man under panelerne har bygget et tørrelager til frugt. Det vil altså sige, at man har lavet en række plader, hvorpå man kan lægge frugt, som for eksempel vindurer, og derefter få lækker soltørret frugt, som man kan nyde, mens man hygger på tagterrassen af bilen. Ved siden af solcelletaget og terrassen har man tilmed bygget et badekar, så der mangler bestemt ikke noget i dette hjem, på trods af at det kører på fire hjul.

Categories: Energi