Er din algebehandling sund for miljøet?

Rigtig mange danskere får i løbet af foråret og sommeren udført en algebehandling, fordi det er højsæson for at komme af med den grønne belægning, der sætter sig på alt lige fra facaden på huset, taget og havemøblerne. Lige så mange danskere er i god tro, når de læner sig tilbage i sofaen og ser på, mens boligen bliver renset af et professionelt firma. For professionelle firmaer ved selvfølgelig, hvilke behandlingsmidler de må anvende. Eller gør de? Nogle gange er det desværre ikke tilfældet.

Algebehandling: Det forkerte middel kan skade miljøet

Inden man beslutter sig for at bestille en algebehandling, er det altid en god idé at tjekke, hvor svært et tilfælde man er ramt af. Det kan være svært selv at klare tingene, hvis det er oppe på taget, men ellers er det en god ide at tage en hård børste og skrubbe med rindende vand. Dét er nemlig langt den mest miljøvenlige model, når det kommer til algebehandlinger.

I algebehandlingsmidler, der anvendes til at udføre en algebehandling, er der ofte mange farlige kemikalier, der ikke må ende de forkerte steder. Desværre viser det sig, at de professionelle firmaer ikke altid er klar over, hvad de må bruge og ikke bruge. Samtidig kan det også være, at de er sløsede i deres håndtering af algebehandlingsmidlet, og så er er man lige vidt. Det kan være meget skadeligt for miljøet, hvis spildevand af den forkerte art ender i kloakken. Her lever en masse naturlige alger, der er en del af det danske økosystem, som sørger for, at vores drikkevand er så rent, som det er. Der for er det vigtigt, at man kun benytter sig af de produkter, der er godkendt af Miljøstyrelsen, når man skal udføre eller bestille en algebehandling. Det er helt okay at spørge, når man har bestilt et produkt.

Vil du vide mere om algebehandling så besøg AlgeTeknik

Categories: Algebehandling