Det er nemt at vedligeholde hjemmets gulvafløb

Rigtig mange danskere køber dagligt flere liter afløbsrens, som de senere skal hjem og hælde direkte i gulvafløbet. Men de fleste ved slet ikke, hvordan man på bedste vis vedligeholder afløbet. Dette vil nemlig i de fleste tilfælde ikke indeholde afløbsrens eller nogen andre stærke rengøringsmidler. Kemiske midler skal helst undgås, både af miljømæssige hensyn men også fordi, at flere kan være så stærke og ætsende, at de kan lave skade på gulvafløbets rør og plast så de bliver deforme og utætte. Istedet er det i langt de fleste tilfælde, bedre at bruge en svupper og kogende vand og kun klorin hvis det er rigtig slemt. Her kan du læse, hvordan man meget let og omkostningsfrit kan få styr på sagen.

Sådan vedligeholder hjemmets gulvafløb

Skal man hurtigt forklare, hvordan man på nemmest vis sørger for, at afløbet er, som det skal være, kan man dele det op i to dele.

  • Sådan finder du ud af, om det er tid til at vedligeholde dit gulvafløb
  • Sådan vedligeholder du det

Første punkt er det nemmeste, da det næsten altid giver sig selv. Står du om morgenen og sopper rundt i vand i brusekabinen. Så er det fordi, du skal i gang med at vedligeholde gulvafløbet. Begynder der at lugte rundt omkring i lejligheden og kommer lugten fra kloakken? Så skal du vedligeholde. Har du først set disse tegn, er det blot med at komme i gang. Først og fremmest skal du have fjernet risten fra dit badeværelsesgulv. Dette kan ofte gøres blot ved at løfte det af, men nogle er skruet fast, hvorfor man altså skal benytte en skruetrækker. Andre har en mekanisme der gør, at det er nemt at afmontere den overliggende rist på dit gulvafløb for at du efterfølgende kan få adgang til den vandlås, der sidder nede i afløbet. Drej den rundt og hiv den derefter forsigtigt op. Hvis der er hår og snavs overalt på den, skal du først tage dette af. Herefter sætter du den i blød i en omgang kogende vand over natten. Når dette er gjort, sætter du det hele i igen, hvorefter dit afløb skulle fungere som nyt.

Hvis det ikke hjælper, kan det skyldes at tilstopningen sidder længere ude i afløbet, kan det være nødvendigt at bruge en såkaldt rensesplit, der presses ned i gulvafløbet for så at drejes rundt. Dette gøres for at fjerne propper og belægninger. I langt de fleste tilfælde vil dette være nok men virker det ikke, er det formentlig nødvendigt at kontakte et vvs-firma. De kan hjælpe dig med at finde ud af, om der er tale om mere alvorlige problemer, f.eks. med kloaken eller afløbssystemet som måske skal udskiftes.

Find et gulvafløb og riste der er nemme at vedligeholde her

Categories: Vådrum